Speltips/rek & odds: Manchester United – Liverpool 16/3

Emil Jakobsson Publicerat: 15 mars 2014
Manchester United - Liverpool rekar & speltips 16 mars 2014
Foto: Bildbyrån

Söndersöndagen sparkar igång med det klassiska mötet mellan Manchester United och Liverpool. Säsongen 2008-09 vann Liverpool säsongens båda ligamöten med United, frågan är om de lyckas upprepa den prestationen idag?

Säsongens första möte mellan lagen spelades i september och Liverpool vann efter ett tidigt mål av Sturridge. Sedan vann United mötet i Capital One Cup med 1-0 (även det i september). Men Liverpool har alltså möjligheten att vinna båda ligamatcherna mot United under en säsong för första gången sedan 2008-09.

Men på bortaplan mot just United brukar Liverpool ha det väldigt svårt, man har seg raka förluster och senaste segern kom just säsongen 2008-09.

Ser vi till lagen aktuella dagsform har United två segrar på de tre senaste matcherna men bara tre segrar på de nio senaste. Inte ens hemma på Old Trafford har det gått speciellt bra, där har man två segrar på de sex senaste matcherna.

Liverpool har vunnit fyra av deras fem senaste matcher och fyra av deras sex senaste bortamatcher vilket är starkt med tanke på deras svaga bortaspel tidigare under säsongen.

Tuff match i Champions League väntar

Noterbart är även att detta är Uniteds första hemmamatch efter fyra raka bortamatcher samt att bara tre dager efter denna match väntar returen mot Olympiakos i Champions League, en match där man måste hämta upp ett 0-2 underläge.

Liverpool har samtidigt fullt fokus på denna match och deras nästa match är först nästa helg då man möter Cardiff.

Ser vi till lagens form, Liverpools fina spel på bortaplan senaste veckorna samt Uniteds tuffa match i Champions League bara tre dagar efter denna drabbning ser vi Liverpool som ett givet spel. Speciellt med tanke på oddset som känns för högt enligt oss.

Speltips: Liverpool
Odds: 2,9 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Viasat Fotboll, söndag 16/3 kl 14:30
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Manchester United 2,6 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Liverpool 2,9 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,15 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,7 unibet logo 1 200 kr