Speltips/rek & odds: Mexiko – Kamerun 13/6

Spelbloggare Publicerat: 13 juni 2014

Speltips Brasilien - Mexiko 19/6 2013

Arena das Dunas är nästa anstalt i VM. Ett överskattat Mexiko ställs mot Kamerun, som haft en mindre bra uppladdning till matchen.

Mexiko hade en krokig väg till mästerskapet, men är ändå här. Det är nästan så man undrar hur det är möjligt, men motståndet i förkvalgruppen, kvalgruppen och playoff var inte det starkaste, så det handlar en hel del om tur hur sydamerikanarna lyckats ta sig hit.

Laget har hunnit med hela fyra vänskapsmatcher innan premiären. Till en början såg det bra ut; mot Israel och Ecuador blev det vinst med 3-0 respektive 3-1, men Bosnien och Portugal var snäppet för starka och Mexiko har nu två raka 0-1-förluster. Vi har svårt att se hur kvalitén i truppen ska ta dem ända till slutspelet.

Ja, vad gäller Kamerun och den dåliga uppladdningen, handlar det kortfattat om att spelarna vägrat sätta sig på planet till Brasilien innan man hade omförhandlat sig till maffigare bonussummor, med förbundet. Total harmoni lär det inte råda hos afrikanerna.

Resultatmässigt har det dock sett bra ut. Liksom sina motståndare, har man hunnit med att spela fyra genomkörare – och i dessa har det blivit två vinster, en oavgjord och en förlust. Inte minst krysset mot Tyskland imponerar.

Felberäkningar av bolagen

Denna match kommer troligen avgöra huruvida det blir Mexiko eller Kamerun som tar andraplatsen i gruppen och avancerar till åttondelsfinal. Vi har lite svårt att se Mexiko som favoriter i denna match, vilket oddssättarna vill göra dem till. Hälften av polletterna skickar vi in på den raka tvåan till 3,8.

Det andra spelet till matchen blir ett målöverspel. Även här känns oddset felsatta. För över 2,5 mål får vi hela 2,75 gånger pengarna.

I Mexikos matcher har det en tendens till att svänga snabbt. I åtta av de elva senaste har linan överstigits.

Lika målrika brukar inte Kameruns matcher vara, men man har en stark offensiv med självaste Eto’o i spetsen. 4/6 senaste har klivit över 2,5 baljor.

Vi kan inte låta bli och testar även överspelet.

Speltips 1: Kamerun att vinna
Odds: 3,8 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)

Speltips 2: Över 2,5 mål
Odds: 2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kr bonus)

TV: TV4, 13/6 17:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Mexiko 2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Kamerun 3,80 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,59 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 2,75 williamhill logo 1 000 kr