Speltips/rek & odds: Mjällby – Malmö 22/5

Spelbloggare Publicerat: 22 maj 2014
Malmö FF Allsvenskan speltips & odds
Foto: Bildbyrån

Botten mot toppen. Serieledande Malmö gästar nästjumbon Mjällby på Strandvallen och förväntas kamma tre pinnar. Oddset för tvåan lockar inte, men vi har hittat spelvärde på annat håll.

Nästjumbo, ja; men formen pekar uppåt för Mjällby som vunnit två av de fyra senaste matcherna, båda mot bottenkonkurrenter måste ändå påpekas. Trots en spelmässigt heldassig insats borta mot Brommapojkarna senast lyckades laget vinna efter Ekenbergs fullträff halvvägs in i andra halvlek.

Här kan Malmö öka avståndet ner till tvåan Elfsborg till fem poäng, om det nu skulle gå vägen på Strandvallen. Efter två raka förluster har man vunnit de två senaste, men man har knappast uppträtt som en serieledare. På Swedbank Stadion, mot Halmstad, där slutresultatet skrevs 3-1, såg det riktigt lojt ut. Styrka att vinna trots dåligt spel, dock.

Strandvallen är Malmös mardrömsarena nummer ett. Sju tävlingsmatcher har lagen spelat på arenan. Fyra har slutat med seger för Mjällby, tre oavgjort.

Anfallaren Patrik Ingelsten, som fått speltid i samtliga matcher, men ändå inte hittat nätet – är skadad och missar matchen. Även Anton Dahlström är ny på skadelistan. Malmö har hela truppen fit for fight, som det verkar.

Målformen håller i sig

Malmö är självklara favoriter. Klasskillnaden är enorm, men 1,60 för tvåan är dåligt och inte alls värt att satsa kosingen på.

Istället chansar vi med ett målskyttspel… Och inte helt förvånande är det Guillermo Molins vi förlitar oss på. Han har snittat ett mål varje 100:e minut den här allsvenska säsongen, hittat nätet två matcher i rad. Nu står ett Mjällby som släppt in tredje flest mål i serien på andra planhalvan. Dessutom tvingas man laborera om i backlinjen i och med Dahlströms skada.

Klockrent bäst odds på marknaden för detta spel har Unibet som erbjuder 2,80 gånger pengarna. Testas lågt.

Speltips: Molins målskytt
Odds: 2,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)
TV: Cmore Sport, 22/5 19:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Mjällby 6,0 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 4,05 comeon logo 3 000 kr
Malmö 1,60 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,18 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,70 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr