Speltips/rek & odds: Portugal – Irland 10/6

Emil Jakobsson Publicerat: 9 juni 2014

Portugal speltipsEn sista träningslandskamp innan fotbolls-VM 2014 starar på torsdag. Det är Portugal som har sitt genrep natten mot onsdag då man ställs mot Irland och vi har hittat ett bra speltips.

Det är minst sagt tight att spela en träningslandskamp bara två dagar innan VM. Men Portugal kliver in i VM först på måndag vilket gör att de har lite mer tid än de flesta andra lagen.

Den stora nyheten när det gäller Portugal är att Cristiano Ronaldo var tillbaka och tränade med laget i lördags. Från officiellt håll är det tyst om han ska spela eller inte men enligt Portugals Vieirinha verkar det som att han ska spela.

– Är han nog frisk för att träna är han nog frisk att spela, sa ha till journalisterna efter träningen.

Portugal har inte alls fått sitt spel att stämma nu utan Ronaldo. Först blev det bara 0-0 hemma i Lissabon mot Grekland och nu senast fick man 1-0 mot Mexico på stopptid efter ett nickmål av Bruno Alves.

Om Ronaldo kommer till spel över huvud taget lär det inte bli allt för många minuter. De vill absolut inte riskera något bara dagar innan VM.

Det mesta talar även för att backklippan Pepe samt rutinerade mittfältaren Raul Meireles missar matchen. Dessutom lär nyckelspelarna knappast spela 90 minuter så här tätt inpå VM.

Två speltips till matchen

Irland då? De spelade faktiskt 0-0 mot Italien den sista maj och nu senast blev det 1-1 mot VM-laget Costa Rica.

De har visserligen bara vunnit två av deras sju senaste matcher men samtidigt bara förlorat två. Inte minst krysset mot Italien var starkt jobbat och laget har faktiskt bara släppt in fem mål på de sex senaste matcherna.

Vårt speltips till matchen blir att båda lagen inte gör mål vilket finns till 1,6 hos Betway (Gratisspel värt 500 kr för alla nya kunder).

Irland har som sagt ett bra försvar och man har samtidigt bara lyckats göra tre mål på deras fem senaste matcher.

Det har samtidigt bara blivit ett mål totalt i Portugals två senaste matcher och vi ser 1-0 som ett troligt slutresultat vilket gör att vi även testar en liten slant på det.

Unibet erbjuder maffiga 6,0 för detta resultat vilket kan jämföras med 4,3 som vissa bolag ligger nere på. Nya kunder hos Unibet får 1 200 kr bonus här.

Speltips: Båda lagen gör inte mål
Odds: 1,6 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway

Speltips: Slutresultat: 1-0
Odds: 6,0
Bolag: Unibet

TV: Viasat Fotboll, natten mot onsdag kl 01:45 (Dagens alla TV-matcher)
Läs mer: Allt inför fotbolls-VM 2014 i Brasilien. 
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Portugal 1,85 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,6 bwin logo 1 000 kr
Irland 5,09 betfair logo 350 kr
Under 2,5 mål 1,55 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,62 williamhill logo 1 000 kr