Speltips/rek & odds: Real Madrid – Bayern München 23/4

Emil Jakobsson Publicerat: 22 april 2014
Real Madrid - Bayern Mücnhen Champions League rek & speltips 23 april 2014
Foto: Bildbyrån

Två av de stora favoriterna att vinna Champions League ställs nu mot varandra redan i semifinalen och frågan är om Real Madrid kan knipa en viktig seger på hemmaplan inför den tuffa returen i München?

Riskfritt spel: Testa ett riskfritt spel värt 500 kronor på matchen hos Betway.

Real Madrid vann spanska cupen, Copa del Rey, nu senast genom 2-1 mot rivalerna Barcelona. Då var det Cristiano Ronaldos ”ersättare” Gareth Bale som avgjorde med ett riktigt viktigt mål i slutet av matchen. I skrivande stund är det osäkert om Ronaldo kommer till start (texten uppdateras när besked lämnas) men Real Madrid har lyckats spela riktigt bra även utan honom.

Update 10.15: Det är ännu osäkert om Ronaldo kan medverka och nu uppges även Bale vara osäker för start. Mer info kommer senare.

Flera andra spelare har lyft sig ett snäpp och gjort sitt för att försöka fylla luckan efter Ronaldo.

Man har vunnit fyra av de fem senaste matcherna (förlusten var borta mot Dortmund och räckte för avancemang i Champions League). Hemma på Santiago Bernabéu har man vunnit 20 av de 21 senaste matcherna och är som alltid favoriter på hemmaplan, även mot Bayern.

Mäktigt bortafacit i Champions League

Bayern München är sedan länge klara ligasegrar i Bundesliga så man ska inte lägga för stor vikt i att de har förlorat två av deras fem senaste matcher och bara har tre segrar på de sju senaste. Betydelselösa matcher lockar knappast fram det bästa ur lag. Även om 0-3 torsken hemma mot rivalerna Borussia Dortmund givetvis sticker ut här om veckan.

Men man har ett otroligt bortafacit i Champions League. Eller vad sägs om åtta segrar och två oavgjorda på de tio senaste? Man har bland annat slagit Arsenal, Manchester City, Barcelona, Dortmund och Juventus på bortaplan under dessa tio matcher.

Hela 15 av 17 hemmamatcher över 2,5 mål

Vårt speltips idag blir inte vem som vinner matchen, utan hur många mål det blir. Vi väljer att spela över 2,5 mål till 1,7 gånger pengarna och mycket talar för att historiken upprepar sig.

Real Madrid har nio raka hemmamatcher över 2,5 mål och i Champions League har hela 15 av deras 17 senaste hemmamatcher gått över 2,5 mål.

För Bayern har fyra av deras sju senaste bortamatcher i Champions League gått över 2,5 mål och nio av deras 14 senaste matcher totalt.

När lagen ställdes mot varandra i Champions League 2012 gick båda matcherna över 2,5 mål.

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,7 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)
TV: Viasat Fotboll, onsdag 23/4 kl 20:45 (Dagens alla TV-matcher)
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Real Madrid 2,4 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,6 bwin logo 1 000 kr
Bayern München 3,0 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,3 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,7 unibet logo 1 200 kr