Speltips/rek & odds: Spanien – Bolivia 30/5

Spelbloggare Publicerat: 29 maj 2014
Spanien - Bolivia Speltips 30/5 2014
Foto: Bildbyrån

Uppladdningen inför VM fortsätter. Spanien ska spela ihop truppen och möter ett Bolivia som missar mästerskapet. Här följer vårt speltips.

Spanien är en de stora favoriterna att vinna VM i Brasilien. Truppen är urstark och som vanligt profilerar sig mittfältet extra mycket. Man kommer ställa upp med en bra startelva, nu mot Bolivia. Det största avbräcket är skadade Diego Costa, som inte lär få någon speltid innan VM av säkerhetsskäl, men laget har en enorm bredd och att ersätta honom blir knappast något problem.

Hemmalaget har en bra streak med sex vinster, en oavgjord och en förlust på de åtta senaste (vänskapsmatcher och tävlingsmatcher inräknade). I dessa matcher har dessutom de bästa spelarna lämnats åt sidan många gånger.

Bolivia är rankade 68:a i världen och ska inte kunna utmana Spanien här. Man kom näst sist, med bättre målskillnad än jumbon Paraguay, i kvalgruppen. Formen är katastrofal med nio raka utan vinst.

Tre insläppta på åtta matcher

De spanska spelarna vill visa framfötterna innan VM och därmed innebär det här mötet en hel del, trots att det bara är en träningsmatch. Man kommer knappast gå på lågvarv, i alla fall.

Klasskillnaden är tydlig. Bolivia kommer få fokusera på att försvara sig mot ett bolltrillande Spanien – och själva försvarsspelet är knappast något att skryta över. Man släppte in 30 mål på 16 matcher i gruppspelet. Framåt blev det ynka 17 kassar.

Spanien släppte bara in tre baljor på åtta matcher i kvalgruppen. Bland annat höll man nollan mot ett Frankrike med målspottaren Benzema i spetsen.

I och med att det är en träningsmatch kommer vi inte att satsa speciellt många kulor, men att Spanien vinner och håller nollan känns bra, inte minst när vi får 1,70 gånger pengarna för det – ett odds som sticker ut mot många konkurrenter.

Speltips: Spanien vinner och håller nollan
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: Viasat Fotboll, 30/5 22:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Spanien 1,15 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 8,15 unibet logo 1 200 kr
Bolivia 22,00 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 2,75 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,45 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr