Speltips/rek & odds: Spanien – Holland 13/6

Spelbloggare Publicerat: 13 juni 2014
Spanien - Bolivia Speltips 30/5 2014
Foto: Bildbyrån

Premiären är avverkad och nu kommer matcherna tätt i följd. En av storfavoriterna, Spanien, rivstartar mot Holland, som även de ses som en möjlig kandidat till att få lyfta bucklan om en månad.

Redan här har vi en av VM:s största matcher. Mästarna Spanien kommer till spel med oerhörd press på sina axlar, men har likväl en stark trupp med sig – kanske en av de bredaste i mästerskapet. I de två matcherna man spelat nu innan VM, har det blivit lika många vinster, även om motståndet inte varit speciellt tufft. Både Bolivia och El Salvador besegrades med 2-0.

Rauli Albiol lär inte vara redo för spel efter sin skada. Diego Costa har å andra sidan repat sig och kommer troligen vara med från start.

Holland är också ett av de bättre lagen, men den defensiva kompetensen, är inte den bästa – och det är där jag tror det spricker. Mot ett underskattat Ghana blev det vinst med ett mål mot noll och mot Wales blev det en 2-0-vinst. Snäppet sämre resultat fick man däremot mot Ecuador, där det slutresultatet skrevs 1-1.

Daryl Janmaat är småskadad, liksom Guzman, van der Wield och van det Vaart. Återstår att se läget det utvecklar sig för dessa spelare, men med i truppen finns de. Den skicklige mittfältaren Strootman kommer inte komma till spel och är ett är ett enormt avbräck.

Strootmans frånvaro är tuff

Spanien är formstarka och har bara förlorat en av de tio senaste matcherna. Offensiven kommer hota ett Holland, som visserligen hållit nollan två matcher i följd, men ändå är klart sårbara bakåt. Konkurrensen är hård i anfallet med spelare som Costa, Torres och Villa – världsklasspelare allihopa.

Holland kommer, som nämnt, få det svårt mot ett spelförande och offensivt skickligt Spanien. Strootmans frånvaro kommer märkas och att hålla tätt, ja det kommer nästintill vara omöjligt. Kontringsfotbollen lär inte hålla.

Spanien att vinna spelas till 1,83 gånger pengarna.

Speltips: Spanien att vinna
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: SVT1, 13/6 21:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Spanien 1,83 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,45 titanbet logo 1 000 kr
Holland 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,54 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,62 williamhill logo 1 000 kr