Speltips/rek & odds: Sverige – Belgien 1/6

Emil Jakobsson Publicerat: 31 maj 2014
Sverige - Belgien speltips 1/6 2014
Foto: Bildbyrån

Belgien som rankas som världens tolfte bästa landslag enligt Fifa besöker Stockholm för en match mot Sverige under söndagen. Vi har tittat närmare på den här träningsmatchen och hittat ett spännande speltips.

Tips: Testa ett gratisspel på matchen värt 500 kr hos Betway.

Sverige förlorade med 1-0 nu senast mot Danmark efter en sen straff. Förutom det Skandinavienbaserade B-landslaget som mötte Moldavien och Island under vintern har A-laget förlorat fem raka matcher. Enligt Aftonbladet är det landslagets längsta förlustsvit sedan säsongen 1908-09.

Men allt är kanske inte så negativt som det låter. Man har nämligen mött Tyskland, Portugal x2, Turkiet och nu senast Danmark under dessa matcher. Lättare motstånd kan man givetvis ha.

Förlusten mot Danmark bjöd däremot på otroligt svagt och viljelöst spel från Sverige. Min gissning är att det blir något bättre nu när man ska spela inför sina egna fans samtidigt som Belgien som laddar upp inför VM kommer skruva upp tempot och genom det tvinga Sverige att vakna.

Vann sin grupp överlägset

Gästande Belgien vann sim VM-kvalgrupp överlägset, hela nio poäng före tvåan Kroatien. Det blev åtta segrar och två kryss under kvalet vilket kan jämföras med Sveriges sex segrar, två oavgjorda och två förluster.

De har ett otroligt starkt lag och med VM mindre än två veckor bort vill de givetvis hitta rätt i sitt spel och vinna för att ta med sig en bra känsla till Brasilien. Dessutom finns det flera spelare som säkert kommer få chansen som vill bevisa att de bör ta en startplats under VM.

De har med andra ord otroligt mycket mer att spela för jämfört med Sverige där spelarna mest längtar efter sin semester, fråga bara Zlatan.

Dessutom ska man enligt Erik Hamrén fortsätta exerimentet med 4-3-1-2 vilket inte alls såg bra ut nu senast mot Danmark.

Vi väljer att spela att Belgien vinner den här matchen. Man brukar vanligtvis prata om att motivation slår klass men i det här fallet har Belgien både de bästa spelarna och mest att spela för.

Vi ser bland annat en riktigt miss match på kanterna då Sverige har väldigt svaga ytterbackar samtidigt som Belgien kan anfalla med spelare som till exempel Eden Hazard och Kevin De Bruyne via kanterna.

 

Speltips: Belgien att vinna
Odds: 2,3 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV4, söndag 1/6 kl 20:30 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 3,45 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,3 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Belgien 2,3 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 bwin logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,12 unibet logo 1 200 kr