Speltips/rek & odds: Tyskland – Ghana

Emil Jakobsson Publicerat: 20 juni 2014
Tyskland - Ghana 21/6 2014 speltips rek
Foto: Bildbyrån

Tyskland imponerade stort då man slog Portugal med klara 4-0 i premiären och nu står Ghana för motståndet. Blir det en ny enkel seger och ett viktigt steg mot gruppsegern eller kan Ghana skrälla?

Träningsmatcher är alltid träningsmatcher. Men faktum är att Tyskland gjort tio mål på deras två senaste matcher (fyra mot Portugal i VM-premiären och sex mot Armenien i sista träningsmatchen).

De har samtidigt en väldigt tät defensiv, förutom mot Sverige. Om man bortser från deras matcher mot Sverige under VM-kvalet släppte de bara in tre mål på de resterande åtta matcherna.

Mot Portugal dominerade man, mycket genom sin fart och sitt mittfält som totalt neutraliserade Portugals motsvarighet.

Under VM 2010 vann Tyskland öppningsmatchen för att sedan förlora med 1-0 mot Serbien i nästa match. Något som lärt dem en läxa.

– Andra matchen för fyra år sedan är en varning. Vi öppnade väldigt starkt och förlorade sedan. Vi måste ta matchen på största allvar, säger mittbacken Per Mertesacker till pressen inför mötet mot Ghana.

Englands bästa bookie: Testa William Hill idag och få 1 000 kronor bonus.

Spelaruppror mot tränaren?

Ghana förlorade samtidigt sin premiärmatch mot USA trots att man egentligen var det bättre laget men som vi alla känner till är det målen som räknas och det var USA som hade bäst kyla i de avgörande lägena.

Förutom deras 4-0-seger mot Sydkorea inför VM har man faktiskt förlorat fyra av sina fem senaste matcher och man har blivit nollad i tre av dessa matcher. Det finns med andra ord frågetecken runt form och moral i laget.

Det har även cirkulerat uppgifter i media om ett spelaruppror mot tränaren Kwesi Appiah efter förlusten mot USA men det är något som förnekas från Ghana själva.

Ser vi till oddsen får man inte mycket betalt för en tysk seger och Tyskland fört till två mål betalar till exempel bara futtiga 1,44.

Vi väljer därför att testa Tyskland -1,5 mål vilket ger nästan två gånger pengarna.

De har lärt sig en läxa från förra VM då de förlorade andra omgången och det extremt viktigt för dem att vinna sin grupp. Om man vinner gruppen får man förmodligen möta Sydkorea eller Ryssland i första omgången av slutspelet i stället för Belgien.

Speltips: Tyskland – 1,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: SVT 1, lördag 21/6 kl 21:00 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Tyskland 1,34 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 5,75 bwin logo 1 000 kr
Ghana 10,0 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 2,65 bwin logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,54 betsafe logo 1 000 kr