Speltips/rek & odds: USA – Portugal

Emil Jakobsson Publicerat: 22 juni 2014
Portugal USA speltips rekar
Foto: Bildbyrån

Portugal gick på en riktig mina nu senast mot Tyskland och nu måste de hitta tillbaka till det vinnande spåret. Här hittar ni vår rek till matchen.

Tyskland sprang sönder Portugal och dominerade mittfältet. Visst, Tyskland fick en straff med sig och Portugal fick ett rött kort men det blev en följd av att Tyskland helt enkelt var bättre.

Dessutom fick Portugal både Hugo Almeida och Fábio Coentrão skadade. Utöver det har även superstjärnan Cristiano Ronaldo har dragits med en knäskada även om han hoppas komma till spel mot USA.

Men vi såg redan mot Tyskland att Ronaldo inte är helt frisk och ytterligare ett bakslag för hans knä lär knappast lyfta hans spel ytterligare.

Men räkna med att Portugal är revanchsugna efter den senaste förlusten.

USA lyckades samtidigt vinna mot Ghana men var egentligen det sämre laget. Men man utnyttjade sina lägen på bästa sätt,  precis det som definierar ett vinnande lag.

Även USA fick en tung skada genom Sunderlandanfallaren Jozy Altidore.

Gjorde 14 mål på fem sista innan VM

Vi väljer att testa spelet att båda lagen gör mål.

Portugals backlinje är kraftigt försvagad då båda Realstjärnorna Pepe och Coentrão är borta. Även om Coentrão inte direkt är världens bästa defensiva back är det alltid en dynamik och ett inarbetat samarbete mellan backarna och nu när man måste byta ut halva backlinjen kommer det bli lite missar.

USA :s forward Dempsey visade samtidigt tvivlarna nu senast att han fortfarande håller genom att näta redan i första minuten mot Ghana.

USA har gjort minst två mål i sex av deras sju senaste matcher och har en bra offensiv men en svagare defensiv. Portugal gjorde samtidigt 14 mål på de fem sista matcherna innan torsken mot Tyskland.

Visst, Ronaldo är nyckeln i deras offensiv men de är så pass mycket bättre än USA att de bör lyckas göra minst ett mål även om Ronaldo inte kommer till spel.

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds:  1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)
TV: SVT1, söndag 22/6 kl 23:55 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
USA 5,25 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,9 bwin logo 1 000 kr
Portugal 1,73 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,98 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,98 betsafe logo 1 000 kr