Speltips/rek & odds, VM: Kanada – Tre Kronor 18/5

Emil Jakobsson Publicerat: 18 maj 2014

Speltips & odds: Kanada - Tre Kronor 19 maj 2014Tre Kronor toppar grupp A men man jagas av Kanada som ligger en poäng bakom. Nu väntar en gruppfinal mellan de två nationerna och det kan bli väldigt viktigt att vinna gruppen för att underlätta vägen fram till finalen.

Sverige har än så länge gått rent genom turneringen även om spelet stundtals inte alls sett speciellt bra ut. Man har fem raka segrar men målskillnaden 14-6 är givetvis i underkant om man tänker på att man spelat mot nationer som Danmark, Frankrike, Norge och Slovakien.

Men det viktigaste av allt, man har vunnit matcherna även om marginalen ofta varit väl så liten. Man stod även för en stark insats nu senast mot Slovakien som man slog med 3-1.

– Den första perioden var den bästa hittills i VM. Två mål i power play är också en nyckel om vi ska vinna fler matcher, säger backen Mattias Ekholm till Radiosporten efter matchen.

Gjort 16 mål på tre matcher

Kanada åkte samtidigt på en näsbränna direkt i första omgången då Frankrike slog dem efter straffar. Efter det har man fyra raka segrar och spelmässigt har det sett bättre ut än för Tre Kronor. Man har till exempel gjort 16 mål under de tre senaste matcherna, mer än Tre Kronor gjort under hela turneringen.

Sverige har samtidigt jobba skadeproblem, inte minst bland sina defensiva backar men som tur är har i alla fall Niclas Andersén gett klartecken för spel mot Kanada.

Kanada har samtidigt vunnit tre av de fyra senaste tävlingsmatcherna mot Tre Kronor (Sverige seger kom efter straffar i VM förra året).

Med tanke på hur nära kanten Tre Kronor varit gång på gång men lyckats vinna mot betydligt svagare motstånd tror jag att turneringens första näsbrännare kommer mot Kanada som fått igång sitt spel efter premiärmatchen mot Frankrike.

Nyckeln för Sverige blir givetvis Anders Nilsson, han måste storspela om Sverige ska lyckas slå detta Kanada som har en bred trupp med otroligt mycket kvalité rakt igenom.

 

Speltips: Kanada
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV4, söndag 18/5 kl 15:45 (Dagens alla TV-matcher)
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Kanada 2,0 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 4,33 bwin logo 1 000 kr
Tre Kronor 3,25 betsson logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,65 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 2,25 williamhill logo 1 000 kr