Speltips/rek & odds, VM – långtidsspel: Ghana

Spelbloggare Publicerat: 10 juni 2014
Ghana USA
Foto: Bildbyrån

Då får vi äran att presentera vårt sista långtidsspel till VM 2014 i Brasilien. Vi riktar oss in på Grupp G och Ghana.

I gruppen finns Portugal, Tyskland och USA tillsammans med Ghana. Favoritskapet vilar på Tyskland och därefter Portugal, enligt bolagen – och så långt, allting korrekt. Ghana värderas som aningen större favorit än USA, men borde de inte vara ännu större sådana? USA står på 2,10 att komma sist, Ghana 2,20.

För 24 timmar sedan hade jag inte haft en tanke på att skriva den här reken, men Ghanas insats mot Sydkorea inatt fick mig på andra tankar. På förhand väntade en jämn, tajt och målsnål batalj. Ghana ville dock annat och vann med klara 4-0. Offensiven, som tidigare pekats ut som lagets svaghet, fungerade perfekt.

Överspelet lockar

Något avancemang lär det ändå inte bli för Ghana. Tyskland och Portugal bör väga några kilon för mycket. USA är, även de, relativt bra. Formen ser ljus ut för jänkarna. Trots detta tycker jag Ghana är snäppet bättre. I den näst senaste matchen, mot Holland, lovade insatsen i andra halvlek en del, trots förlusten. Mot Sydkorea stämde nästan allt.

Det är knappast så att både Portugal och Tyskland kommer hålla lakanen rena mot Ghana och USA kan säkert få se ett par baljor trilla in i egen kasse. Ghana över 2,5 mål i VM till 1,72 är riktigt bra.

För att hitta spelet, klicka in på VM-fliken, scrolla ner till menyn i botten av sidan, klicka på ”Totalt antal mål per lag”

Speltips: Ghana över 2,5 i VM
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
Skrivet av: Emil Jakobsson