Speltips/rek & odds, VM-premiären: Brasilien – Kroatien 12/6

Spelbloggare Publicerat: 12 juni 2014
Speltips Braislien Kroatien 6/12 2014
Foto: Bildbyrån

Den eviga väntan är snart över. Värdnationen Brasilien inleder en månad av glädje och lika mycket sorg tillsammans med Kroatien på torsdag 22:00, svensk tid. Vi kryddar självklart tillställningen med ett speltips. 

Riskfritt spel på matchen: Testa Betfair och få 350 kr riskfritt spel här.

São Paolo är staden. New Corinthians Stadium är arenan. Dit kommer alla världens blickar riktas – från läktaren, via datorer och TV-skärmar. Brasilien har en enorm press på sig att prestera i sitt eget mästerskap, och inte minst nu i premiären.

Hur som helst, slut på ordbajseriet och vi blickar in i det som sedan ska forma detta speltips. Brasilien vann sitt genrep mot ett defensivt begåvat Serbien med 1-0 och trots segern blev man utbuade från läktarhåll och den som fick ta emot de värsta decibelpeakarna var lagets stjärna Neymar. Matchen skulle ha slutat 2-0, om inte Hulk felaktigt blivit avvinkad för offside.

Innan Serbien-matchen hade man haft två genomkörare och i dessa blev det att åka av. Sydafrika besegrades med hela 5-0 och Panama med 4-0.

Som det ser ut är Brasilien helt befriade från skador.

Kroatien utan press

Kroatien, då. De kommer till spel helt utan press, men lär få en rejäl energikick av inramningen. Det är också coachen Niko Kovac inne på.

– All press kommer att ligga på Brasilien och det är en fördel för oss, säger han till brasiliansk press.

Frågan är dock hur mycket sanning som ligger bakom det där citatet. Värdnationerna brukar nämligen vara väldigt lyckosamma i premiärmatcherna.

Det är lite svårt att sätta fingret på hur formen är i Kroatien baserat på de två matcher man spelat inför mästerskapet. Mot Mali, där segersiffrorna skrevs 2-1, såg det trögt ut, vilket å andra sidan inte var så konstigt då truppen strax innan befunnit sig på ett träningsläger i Österrike och således tagit ut krafterna. I genrepet mot Australien blev det vinst med 1-0, i en match där försvarsspelet satt som det skulle, men det fanns en hel del att önska offensivt.

Spetsen Mario Mandzukic är avstängd och missar matchen, vilket är ett enormt avbräck. Danijel Pranjic är småskadad och är ett frågetecken.

Överskattad brasiliansk defensiv?

Detta är självklart en match som bolagen noggrant gått igenom, men vi tycker ändå att de missat vissa saker och lämnat rum för spelvärde, som vi klipper till på direkt. Bara av att titta snabbt på 1-X-2-oddsen blir man avskräckt.

Istället hittar vi värdet i att Brasilien inte håller nollan till makalösa 2,50 gånger insatsen hos Bet365. Övriga konkurrenter ligger runt två-tre decimaler under.

Detta handlar inte om annat än en överskattning av Brasiliens defensiv. Nu har man visserligen hållit nollan i sex av de sju senaste matcherna, men kvalitén på motståndet kunde ha varit klart bättre. Zambia, Honduras och Panama är knappast några lag fulla av världsklasspelare.

Brasilien har av kulturen en offensiv och lekfull inställning till fotbollen och med fansen pushandes i ryggen kommer man satsa full fart framåt. Det är inte bara så att matchen ska vinnas, fansen ska dessutom bli nöjda. Detta kommer öppna upp för Kroatien, som visserligen saknar Mandzukic, men Jelavic är en fullgod ersättare. Matchvinnare blev han senast – självförtroendet på topp?

Kroatien har gjort sju mål på de fyra senaste matcherna, och då har motståndet varit riktigt bra (bortsett från Mali). Sannolikheten att de petar in åtminstone en boll är stor.

Uppdatering, torsdag:
Bet365 har sänkt oddset till 2,35 nu men vi ser fortfarande spelvärde i det. Men vi ser ännu mer spelvärde i att båda lagen gör mål som bland annat finns till 2,66 hos Super Lenny (Nya kunder får 1 000 kr bonus)

Speltips: Brasilien att hålla nollan – nej
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Nya kunder får 1 000 kr bonus)

Uppdatering:
Speltips: BLGM
Odds: 2,66
Bolag: Superlenny

TV: SVT1, 6/12 22:00 (Dagens alla TV-matcher)
Läs mer: Alla speltips och rekar från fotbolls-VM 2014
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Brasilien 1,33 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Kroatien 13,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,85 bwin logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,08 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr