Speltips/rek, Serie A: Juventus – Roma 5/1

Emil Jakobsson Publicerat: 4 januari 2014
Speltips Serie A Juventus - Roma 5/1 2014
Foto: Bildbyrån

Seriefinal väntar i Italien under söndagen när serieledande Juventus tar emot jagande Roma som inför mötet ligger fem poäng bakom. Frågan är om det här är guldrycket från Juventus eller om Roma kapar avståndet?

Juventus åkte snöpligt ut ur Champions League redan i gruppspelet i mitten av december efter förlusten borta mot Galatasaray. Sedan dessa har man tre raka segrar och en målskillnad på 11 – 1. Man har genomgående spelat väldigt bra fotboll hemma i Serie A och har just nu nio raka segrar och en förkrossande målskillnad på 23-1.

Man har med andra ord bara släppt in ett mål på de nio senaste ligamatcherna.

Roma har samtidigt tappat en hel del poäng, inte minst på bortaplan. Man har just nu tre raka kryss på bortaplan (Torino, Atalanta och Milan) vilket givetvis inte håller om man vill vinna ligan.

Om man ser till samtliga matcher har dem faktiskt bara vunnit två av deras sju senaste matcher, hela fem har slutat oavgjort. Noterbart är även att detta är de två lagen som släppt in minst mål (11 respektive 7 på 17 matcher).

Förkrossande målskillnad mot Roma

Roma vann däremot den senaste matchen mot Juventus med 1- 0 men det var hemma i Rom. Uppe i Turin har man tre raka förluster med en målskillnad på 11-1.

Med nederlaget i Champions League som tändvätska och allt fokus på ligan är känslan att Juventus kommer vinna här mot ett Roma som hankat sig fram med hjälp av oavgjorda matcher senaste veckorna.

Nu när Juventus står för motståndet istället för lag som Sassuolo eller Atalanta tror jag inte ens att Roma lyckas rädda en poäng. William Hill erbjuder det bästa oddset på vårt speltips, missa inte att nya kunder får hela 1 000 kronor bonus hos dem.

Speltips: Juventus
Odds: 1,7 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
TV: TV4 Sport Xtra, söndag 5/1 kl 20:45
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Thomas Mäkitalo

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Juventus 1,7 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,9 titanbet logo 1 000 kr
Roma 5,65 betsson logo 1 500 kr
Under 2,5 mål 2,13 betsson logo 1 500 kr
Över 2,5 mål 1,73 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr