Tips: Lär dig spela på NHL

Emil Jakobsson Publicerat: 29 januari 2013

Det är många som tycker om att spela på NHL men det finns en hel del att tänka på som man kanske inte tänker på om man är van att spela på Elitserien eller Hockeyallsvenskan. I den här guiden ska vi försöka lära er några knep som ni kan ta med er och använda er av när ni ska spela på NHL-matcher.

Fem snabba tips, lär dig spela på NHL:

* Kolla igenom spelschemat
Borta i NHL är det väldigt vanligt med perioder med väldigt tätt mellan matcherna. De flesta lag spelar som bäst om de fått vila en eller två dagar samtidigt som lag som spelade kvällen innan eller haft en väldigt lång vila (fem-sex dagar) ofta presterar sämst. Man bör därför vara försiktig med att spela lag som spelat dagen innan om inte deras motståndare också gjort det. Speciellt lag med en uttalad stjärnmälvakt då de ofta får vila en av matcherna när de kommer direkt efter varandra.

* Hitta trender
Då spelchemat är så kompakt kan ett lags trender sträcka sig över många matcher jämfört i t.ex. Elitserien. Om ett lag har problem med offensiven kan de hinna spela sju-tio matcher på två veckor. Försök hitta trender i de olika lagens spel tidigt och försök rida på dem.

* Överskatta inte hemmaplan
Hemmaplan är alltid en fördel men det finns ett tillfälle då man bör undvika det. Om ett lag har spelat några bortamatcher på rad och kommer hem med några segrar i ryggen blir det ofta tvärstopp. Oddsen på hemmalaget sänks kraftigt om de har några segrar bakom sig och alla förväntar sig en seger, även spelarna även om de aldrig skulle erkänna det.

Det är långt från ovanligt att en lyckad bortaturné slutar med en förlust när man kommer hem.

* Undvik att spela 1×2
Det vanligaste spelet inom sportbetting är en rak seger eller kryss under ordinarie speltid. Men när det gäller NHL bör man alltid spela inklusive eventuell förlängning och straffar. Detta på grund av att det segrande laget får bara två poäng, oavsett om de vinner efter tre perioder eller om det krävs straffar.

Andelen matcher som går till förlängning är därför betydligt högre i NHL än andra ligor.

* Håll ett öga på målvakterna
På grund av hur lång säsongen är och hur många matcher de spelar finns det ingen målvakt som står alla 82 matcher. Man bör därför läsa på inför matchen, vem ska egentligen vakta målet? New York Rangers är till exempel två helt olika lag om Henrik Lundqvist står i mål eller sitter på bänken.  Samma sak gäller om en målvakt har en djup svacka bör man vara försiktig med att spela på matchen då man aldrig vet om de kommer släppa in fyra mål som tidigare under veckan eller hitta tillbaka till sitt rätta jag och spika igen.

Övriga tips:

* Hitta alltid de bästa oddsen genom vår tjänst för att jämföra odds innan du spelar. Rent generellt brukar William Hill, Betsson och Betsafe vara bäst på NHL.

* Missa inte våra NHL-speltips. Även om du inte vill rygga dem så finns det ofta mycket bra information i analyserna som du kan använda för att hitta ett eget spel.

* Stöd gärna oss på Spelbloggare genom att öppna ett konto hos något spelbolag genom våra länkar. Missa t.ex. inte vår bonusguide med alla boalgens insättningsbonusar.

Lycka till!